Vårrullar och shirataki-nudelsallad

Måltidskassevideoer: VegetarKassen Se alle

Vårrullar och shirataki-nudelsallad

Sätt ev. ugnen på 200 grader, om du vill tillaga dina vårrullar i ugnen.

Skölj och skrubba alla grönsakerna och låt dem rinna av. Skala lök och vitlök. Skär lök, 2 vitlöksklyftor och chili i tunna skivor. Skär morötterna i tändstickstunna stavar och strimla spetskålen mycket tunt. Lägg hälften av spetskålen och morötterna i en skål och ställ åt sidan till sallad. Rensa svampen och tärna smått. Koka upp vatten till nudlar. Stek lök, vitlök, svamp och resten av morötterna och kålen i lite olja i en stor stekpanna. Smaksätt med chili, lite citronsaft, salt och peppar. Låt fyllningen rinna av ordentligt.

Rör ihop 1 msk mjöl och 1 msk vatten till ett "klister". Fyll och rulla ihop vårrullarna (se tipset på första sidan) och förslut dem med mjölklistret. Stek rullarna i olja i en varm stekpanna, eller pensla dem med lite olja och tillaga dem i ugnen.

Häll nudlarna i en sil och häll över kokande vatten. Låt rinna av och svalna. Vänd ner nudlarna i skålen med spetskål och morötter. Skär rättikan i tändstickstunna stavar och vänd ner dem i nudelsalladen. Blanda en dressing av citronsaft, 1 pressad vitlöksklyfta, tamari och lite olja (gärna sesamolja). Vänd ner dressingen i salladen och smaka av. Lägg upp nudelsalladen på ett fat, toppa med chiliringar och klippt krasse och servera med frasiga vårrullar vid sidan av.

Ingredienser

Se flere opskrifter på Aarstiderne.com

Kend dine rødder. Læs mere om grøntsagerne