Rødbedehummus og quinoatabouleh med spidskommen og rosiner

Måltidskassevideoer: VegetarKassen Se alle

Rødbedehummus og quinoatabouleh med spidskommen og rosiner

Hæld vandet fra kikærterne, og kom dem i en gryde med frisk vand, der lige dækker. Kog kikærterne helt møre, 30-35 minutter. Tilsæt salt, og lad dem trække i 5 minutter. Skyl rødbederne, kom dem i en gryde, og dæk med vand. Kog dem møre i 20-25 minutter.

Skyl quinoaen grundigt. Kom quinoaen i en gryde, overhæld med 3 dl kogende vand, og tilsæt salt. Kog under låg i 10 minutter, og lad trække under låg i 5 minutter. Afkøl let. Skyl og afdryp brøndkarsen. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Drys med ½ tsk. spidskommen, og vend rosinerne i. Krydr med salt og sort peber.

Smut skallen af rødbederne. Brug evt. handsker. Pil 2 fed hvidløg. Skær halvdelen af rødbederne i små tern, og gem dem til quinoaen. Del resten af rødbederne i mindre stykker, og kom dem i en blender. Tilsæt de kogte kikærter, samt 2-3 spsk. kogevand, og kør det til en cremet hummus. Smag til med hvidløg, spidskommen, salt, peber og citronsaft.

Vend rødbedetern, løg og rosiner i den lune quinoa, og smag til med citronsaft, og top med brøndkarse. Del spidskålen i 2 både, og steg dem gyldne og sprødmøre på panden (fra løgene) i olie og evt. smør. Server tabouleh med stegt kål og rødbedehummus.

Ingredienser

Se flere opskrifter på Aarstiderne.com

Kend dine rødder. Læs mere om grøntsagerne