Moussaka med tomat, aubergine, ost og rucola

Måltidskassevideoer: VegetarKassen Se alle

Moussaka med tomat, aubergine, ost og rucola

Tænd ovnen på 200 grader. Sæt vand over i en elkedel. Skyl auberginen, og skær den i skiver på 1 cm. Drys skiverne med lidt salt, og lad dem dryppe af i en sigte. Skur kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Kom kartoffelskiverne i en skål, overhæld dem med kogende vand, og lad dem trække i 10 minutter. Afdryp.

Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Skyl bladsellerien, og skær den i små tern. Sauter løg, hvidløg og bladselleri klare i lidt olie. Hæld hakkede tomater og 2-3 dl vand på. Tilsæt 1 bouillonterning, og lad saucen småsimre i 5 minutter. Smag til med salt og peber.

Tør salt og vand af auberginerne, pensl dem med olivenolie, og steg dem gyldne og møre på en grill- eller stegepande. Smør et ovnfast fad med lidt olie, og læg lagvis tomatsauce, kartoffelskiver, auberginer og lidt gouda. Afslut med gouda. Sæt fadet i ovnen, og bag moussakaen i ca. 30 minutter, til den er tæt, gylden og gennembagt.

Skyl imens spidskål og rucola, og afdryp. Snit kålen meget fint, og drys den med 1-2 tsk. salt, ½ tsk. spidskommen og saften af ½ citron. Masser kålen godt, og lad den trække indtil servering. Vend rucola i, og smag til med salt, peber og olivenolie. Anret på et fad. Server moussakaen rygende varm, og spis salat til.

Ingredienser

Se flere opskrifter på Aarstiderne.com

Kend dine rødder. Læs mere om grøntsagerne