Misobagt aubergine og blomkålstabouleh med solsikkekerner

Måltidskassevideoer: VegetarKassen Se alle

Misobagt aubergine og blomkålstabouleh med solsikkekerner

Tænd ovnen på 200 grader. Skyl auberginen, og flæk den. Rids skærefladen i gittermønster, og drys med salt. Lad auberginen trække i 5-10 minutter.

Kom couscous i en skål, tilsæt 2 dl kogende vand, salt og 1 spsk. olie, dæk skålen med film, og lad trække i 5-10 minutter. Rør i couscoussen med en gaffel for at løsne grynene lidt, og afkøl. Skyl og afdryp grøntsagerne. Pil løg og hvidløg. Hak chilien fint. Skrab saltet af auberginen, og dup den tør. Pensl med olie, og bag den gylden og mør i ovnen i ca. 15 minutter.

Kom solsikkekernerne i et lille fad, og rist dem gyldne i ovnen, 5-6 minutter. Afkøl. Rør miso med lidt citronsaft, 1 presset fed hvidløg, 1 tsk. finthakket chili, og 1-2 spsk. olie. Skær agurken i små tern, og riv blomkålen groft. Skær rødløget i små tern, og snit brøndkarsen groft.

Fordel misomarinaden over auberginerne, og bag dem i yderligere 5-8 minutter. Vend couscoussen med citronsaft, olivenolie, ½-1 presset fed hvidløg, chili, agurk og reven blomkål. Smag til med salt, peber og evt. lidt eddike. Vend brøndkarse i lige inden servering, og drys med ristede solsikkekerner. Server misobagt aubergine med tabouleh.

Ingredienser

Se flere opskrifter på Aarstiderne.com

Kend dine rødder. Læs mere om grøntsagerne