Misobagt aubergine med spinat, ris og tamari

Måltidskassevideoer: VegetarKassen Se alle

Misobagt aubergine med spinat, ris og tamari
01:18 minutter

Tænd ovnen på 200 grader, og sæt vand over til ris.

Skyl risene i koldt vand, og sæt dem over i 5 dl kogende vand uden salt. Kog dem under låg ved svag varme i ca. 30 minutter. Lad risene hvile i 5 minutter, og smag til med salt inden servering.

Flæk auberginen, og rids et rudemønster 1/3 ned gennem 'kødet'. Pensl skærefladerne med olie, og drys med salt. Læg auberginen på en bageplade, og bag den næsten mør i ovnen, ca. 20 minutter.

Kom sesamfrøene i et lille fad, og rist dem gyldne i ovnen, ca. 6 minutter.

Rør misoen med 1 presset fed hvidløg, 1 spsk. olie (gerne ristet sesamolie) og lidt citronsaft.

Klargør resten af grøntsagerne.

Fordel misomarinaden over auberginen, når den har bagt i ca. 20 minutter, og bag den endnu 5-10 minutter, til den er helt mør.

Varm en pande godt op med lidt olivenolie, og sauter løgbåde, fintsnittet hvidløg og gulerødder klare og sprødmøre. Tag det af panden, og hold det lunt. Rengør hurtigt panden, og varm den op igen.

Kom lidt olivenolie på panden, og sving hestebønnerne på panden i 2-3 minutter. Vend spinat i, og steg kort. Hæld ½ dl vand ved, tilsæt lidt salt, og læg låg på. Damp 1 minut til spinaten akkurat falder sammen.

Kom ris på to tallerkner, og anret de stegte grøntsager smukt ovenpå, dryp med tamari, og drys ristede sesamfrø og løgtoppe over. Læg den misobagte aubergine ved siden af, og server.

Ingredienser

Se flere opskrifter på Aarstiderne.com

Kend dine rødder. Læs mere om grøntsagerne