Lasagne med tomat, bladbeder og salat med lynsyltet rødløg

Måltidskassevideoer: VegetarKassen Se alle

Lasagne med tomat, bladbeder og salat med lynsyltet rødløg

Tænd ovnen på 200 grader.

Pil løg og hvidløg, og hak dem. Skyl og afdryp gulerødder og bladbeder. Del bladbederne i stilke og blade. Snit stilkene i skiver à 1 cm, og skær bladene i strimler - hold stilke og blade adskilt. Riv gulerødderne. Sauter løg og hvidløg i olie, til de er klare og bløde. Tilsæt gulerødder og bladbedestilke, og sauter i 3-4 minutter. Vend mosede tomater og ½-1 dl vand i, og lad det simre i 5 minutter. Vend bladene i, og smag til med salt og sort peber.

Kom lidt sauce i bunden af et fad, læg lasagneplader på, drys med lidt ost, og gentag, til der ikke er mere sauce (der er nok lidt plader i overskud). Drys resten af osten på toppen. Dæk lasagnen med bagepapir, og bag den i 20 minutter. Fjern bagepapiret, og bag videre, til osten er gylden på toppen, ca. 5 minutter. Pil rødløget, flæk det, og skær det i smalle både. Kom løget i en skål, og drys med lidt salt.

Varm ½ dl eddike, 1-2 spsk. sukker og ½ tsk. korianderfrø op, til sukkeret smelter. Hæld lagen over løgene, og afkøl dem. Skyl imens salaten, og afdryp den. Del salaten i blade, og anret dem på et fad. Fordel drænede, syltede løg over salaten, og dryp med lidt olivenolie, salt og peber. Server lasagnen med salaten ved siden af.

Ingredienser

Se flere opskrifter på Aarstiderne.com

Kend dine rødder. Læs mere om grøntsagerne