Lasagne med grønt og gulerodssalat med æble og brøndkarse

Måltidskassevideoer: Livretter Se alle

Lasagne med grønt og gulerodssalat med æble og brøndkarse
00:34 minutter

Lasagne med grønt og gulerodssalat med æble og brøndkarse fra Livretter uge 16.

Tænd ovnen på 200 grader. 

Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Skræl gulerødderne og riv 1 gulerod og squashen på den grove side af et rivejern.  Steg rødløg, hvidløg og revet gulerod og squash i en gryde med lidt olie. Tilsæt kødet og lidt mere olie, og brun det i 3 minutter. Tilsæt cherrytomatsauce, ½ dl vand og evt. ½ spsk. tomatpuré, og lad kødsaucen simre i 10 minutter. Krydr med salt og peber.

Fordel lasagneplader og kødsauce i lag i et ovnfast fad. Gentag, til kødsaucen og pladerne er brugt. Hvis du laver en bechamelsauce, så kom skefulde af den over kødsaucen hver gang. Bag lasagnen i ovnen, 20-25 minutter, til lasagnepladerne er møre. 

Skræl og riv gulerødder groft eller skær dem i strimler. Gem evt. lidt af gulerødderne og skær dem i stave til snack-grønt. Skær spidskål i strimler. Pluk brøndkarse og skær æble i tynde skiver eller tern. Riv skal af citronen og pres saften. Vend gulerødder og spidskål med revet citronskal, citronsaft, olivenolie, salt og peber. Bland æbler og brøndkarse med salaten, og smag til. 

Servér lasagnen rygende varm med salat til. 


Ingredienser

1 rødløg
2 fed hvidløg
1/3 pose gulerødder
1 squash
1 pakke hakket oksekød
1 flaske cherrytomatsauce
1 pakke friske lasagneplader
½ spidskål
1 pose brøndkarse
1 æble
½ citron
Olivenolie, salt og peber
evt. tomatpuré

Se flere opskrifter på Aarstiderne.com

Kend dine rødder. Læs mere om grøntsagerne