Lammekølle med chermoula og lun salat af grønne og sorte bønner, spinat, forårsløg og cherrytomater

Opskrifter: Hovedretter Se alle

Lammekølle med chermoula og lun salat af grønne og sorte bønner, spinat, forårsløg og cherrytomater

Udben lammekøllen eller få din slagter til at hjælpe dig. Følg hinderne, som inddeler køllens muskelgrupper, så du undgår at skære for meget i kødet.
Rist spidskommen og korianderfrø på en hed tør pande et par sekunder. Kom dem i en morter og knus fint, tilsæt hvidløg og paprika og forsæt. Kom citronsaft og –skal, olie og persille ved og rør det godt sammen.
Krydr lammekøllen indvendigt med salt og fordel et lag chermoula på kødet. Rul køllen sammen og bind den op med kødsnor. Fordel resten af chermoulaen udenpå kødet. Læg køllen i et ovnfast fad og sæt det i ovnen ved 140 grader i ca. 2 timer. Del de hele hvidløg på midten og kom dem i fadet til køllen efter en times tid.

Server køllen med en lun forårssalat af grønne bønner og udblødte og kogte sorte bønner sauteret med lidt hvidløg og chili. Kom spinatblade og fintsnittet forårsløg ved i sidste sekund og vend cherrytomater i når varmen er slukket. Krydr med salt og peber og server til den saftige og krydrede lammekølle og giv godt brød til, som man kan gnide med de bagte hvidløg.

Velbekomme og god påske.

Flere opskrifter med lam

Ingredienser

1 lammekølle, ca. 2 kg
1 spsk spidskommen
1 spsk korianderfrø
2 fed hvidløg
1 tsk sød paprika
Reven skal og saft af 1 citron
2 spsk olivenolie
1 bundt persille, hakket
2 hvidløg

Se flere opskrifter på Aarstiderne.com

Kend dine rødder. Læs mere om grøntsagerne