Kylling og blomkål med persillekartofler

Måltidskassevideoer: Måltidskassevideoer Se alle

Kylling og blomkål med persillekartofler

Kylling og blomkål med persillekartofler fra KvikKassen uge 3.

Tænd ovnen på 220 grader. Skyl eller skrub kartoflerne. Halver dem, og dup dem tørre. Vend dem med 1-2 spsk. olivenolie og lidt salt, og bred dem ud på bagepapir på en bageplade (gem plads til kylling i den ene side). Sæt dem i den varme ovn, også selv om den ikke er varmet helt op, og bag dem i ca. 25 minutter, til de er møre. 

Krydr kyllingen med salt. Vær ikke bekymret for det fedt, der sidder på fra skindet, det smelter af og giver smag og sprødhed. Læg kyllingen på bagepladen ved siden af kartoflerne, og steg den i den varme ovn i 20-25 minutter, eller til den er gennemstegt (nogle ovne er vilde, så måske kan 15 minutter gøre det, så tjek selv efter!).

Sæt vand over i din elkedel. Del blomkålen i kvarte, og kasser bladene udenom. 

Hæld det kogende vand fra eldkedlen i en stor gryde, salt det gavmildt, og damp blomkålen i gryden under låg. Damp den i 5-8 minutter, til den er dejlig mør. Dryp den af, og vend den med en smule smør eller olivenolie.

Pil rødløg og hvidløg, og hak begge dele fint. Hak persille groft (en del af stilken kan hakkes fint og bruges). Vend løg, hvidløg og persille sammen med 2-3 spsk. eddike, og vend de varme kartofler i dressingen.

Anret kylling med dampet blomkål og kartofler. Server straks. Tip: Har du kræsne munde ved bordet, så server den kradse persilledressing on the side!

Ingredienser

1 pose kartofler
1 pakke kyllingeoverlår
½-1 blomkål
1 rødløg
2-3 fed hvidløg
3/4 bundt persille
Olivenolie, havsalt og sort peber
eddike

Se flere opskrifter på Aarstiderne.com

Kend dine rødder. Læs mere om grøntsagerne