Forårsruller og nudelsalat med tamaridressing

Måltidskassevideoer: VegetarKassen Se alle

Forårsruller og nudelsalat med tamaridressing

Tænd evt. ovnen på 200 grader, hvis du vil ovnstege dine forårsruller. Skyl, skur og afdryp alle grøntsagerne. Pil løg og hvidløg.

Snit løg, 2 fed hvidløg og chili i fine skiver. Skær gulerødderne i tændstiktynde stave, og snit spidskålen meget fint. Kom halvdelen af spidskålen og gulerødderne i en skål, og stil til side til salat. Rens svampene, og skær dem i små tern. Sæt vand over til nudler. Sauter løg, hvidløg, svampe og resten af gulerødderne og kålen i en stor pande i lidt olie. Smag til med chili, lidt citronsaft, salt og peber. Afdryp fyldet godt. Rør 1 spsk. mel og 1 spsk. vand sammen til melklister.

Fyld og rul forårsrullerne (se tippet på første side), og luk dem med melklister. Steg rullerne i olie på en varm pande, eller pensl dem med lidt olie, og bag dem i ovnen. Kom nudlerne i spilkogende vand med salt. Sluk for varmen, og lad dem trække, under låg i 4 minutter. Rør i nudlerne, så de ikke klistre sammen. Afdryp nudlerne i en sigte, og afkøl let.

Snit ræddiken i tændstiktynde stave. Vend nudler og ræddike i skålen med spidskål og gulerødder. Rør en dressing af citronsaft, 1 presset fed hvidløg, tamari og lidt olie, gerne sesamolie. Vend dressingen i salaten, og smag til. Anret nudelsalaten på et fad, og top med chiliringe og klippet karse. Server nudelsalaten med sprøde forårsruller på siden.

Ingredienser

Se flere opskrifter på Aarstiderne.com

Kend dine rødder. Læs mere om grøntsagerne