Cremet bønneotto med spinat og spicy tomat

Måltidskassevideoer: VegetarKassen Se alle

Cremet bønneotto med spinat og spicy tomat

Hæld vandet fra bønnerne, og kom dem i en gryde med frisk vand, der lige dækker. Kog bønnerne i ca. 30 minutter. Tilsæt en bouillonterning, og lad bønnerne trække i 5 minutter i kogevandet. Skyl spinaten, afdryp, og hak den groft. Pil løg og 1-2 fed hvidløg, og hak begge dele fint.
Skyl tomater, chili og rucola, og afdryp. Skær tomaterne i små tern, og hak chili meget fint. Riv skallen af citronen, og læg den til side til bønneottoen. Vend tomater og chili sammen i en skål, og smag til med citronsaft, salt, peber og olivenolie.Sauter løg og hvidløg klare, i en tykbundet gryde, i lidt olivenolie.

Hæld evt. 1 dl vin i gryden, og lad det fordampe. Tilsæt de kogte bønner og 1-2 dl bouillon fra bønnerne. Lad det småkoge under omrøring i et par minutter. Vend flødeosten i, og smag til med revet citronskal, salt og peber. Mas et helt, upillet fed hvidløg fladt. Varm en pande op med lidt olie, tilsæt det hele fed hvidløg, og rist det af i ca. 1 minut (det giver god smag til olien).

Tag hvidløget af panden, og tilsæt spinaten. Steg hurtigt, til den netop falder sammen, og krydr godt med salt og sort peber. Vend spinaten i bønneottoen, og smag til igen. Vend rucolaen i den spicy tomatblanding. Anret bønneottoen i dybe tallerkener, og top med spicy tomat og rucola.

Ingredienser

Se flere opskrifter på Aarstiderne.com

Kend dine rødder. Læs mere om grøntsagerne