Bombay-linsedaal med ristet broccoli og grøn mango-kokossalat

Måltidskassevideoer: VegetarKassen Se alle

Bombay-linsedaal med ristet broccoli og grøn mango-kokossalat

Skyl linserne i koldt vand, og sæt dem over at koge i rigeligt frisk vand. Kog dem møre, ca. 15 minutter, under låg. Tag halvdelen af de kogte linser fra, og opbevar dem på køl til dag 4. Brug resten af linserne samt kogevandet til daal.

Rist kokosmel gyldent på en tør pande. Skræl mangoen, kasser stenen, og skær mangoen i fine tern. Hak chili meget fint. Vend mango med chili og kokosmel, og smag til med lidt citronsaft og salt. Anret på et fad. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele groft. Skur gulerødderne, og skær dem i skiver.

Skyl broccoli og fennikel. Skræl broccolistokken, og skær broccolien i smalle både ned gennem stokken. Skær også fenniklen i smalle både. Steg løg, hvidløg og gulerødder gyldne og møre i olie i ca. 5 minutter. Tilføj ca. ½ brev bombay-krydderi (det er spicy), og rør godt.

Tilsæt de kogte linser samt kogevandet, og kog det sammen til en cremet daal. Smag til med salt, citron og sort peber. Varm en pande op med lidt olie, og steg broccoli og fennikel gyldent og let mørt, 5-6 minutter. Krydr med bombay-krydderi, salt og citron. Server daal i dybe tallerkener, top med ristet grønt og en klat yoghurt. Spis mangosalaten ved siden af.

Ingredienser

Se flere opskrifter på Aarstiderne.com

Kend dine rødder. Læs mere om grøntsagerne